Gigantomat

GIGANTOMAT

Som en spegling av dagens samhälle ges möjlighet att bli ett känt ansikte i det offentliga rummet. När marknadskrafter skapar höga skönhetsideal och omänskliga krav på människor ser vi att det behövs ett utrymme för att göra något där den vardagliga bilden visas på ett okonstlat sätt. Kanske är det detta som behövs för att visa hur underbara och vackra människor är.

Gigatomat är ett konstverk med klara kopplingar till den traditionella fotoautomaten. En eller två personer kliver in i den på sidorna öppna Gigantomaten. Efter en knapptryckning aktiveras maskinen och en bild blir tagen. Bilden publiceras direkt på en vägg utanför Gigantomaten och kan ses av alla närvarande besökare. Nästa bild kan tas tidigast 30 sekunder efter för att få lite rotation på installationen.

När ingen sitter i Gigantomaten läggs alla bilder i ett kontinuerligt bildspel av tidigare tagna bilder. Så fort ny bild tagits går installationen in i Live-mode.

Idé och design: Bertil Göransson och Johan Moritz

Produktion: Luxera AB

Andra installationer med samma designteam: SonoDeLux

Är du intresserad av Gigantomat till en utställning, Ljusfestival eller annat event? Kontakta oss gärna för mer information!